Importanța gestionării enzimelor și intoleranțelor alimentare
Speaker: Dr. Liana Barnoș |
Durata:
Există alimente, ingrediente care creează inflamație absolut clar? Sau este o chestie particulară fiecărei persoane? Există discuția despre gluten. Există o corelare între gluten și hormoni?
Descriere
Categoric, determină inflamația. Sistemul nervos enteric este în directă corelație cu creierul nostru prin nervul vag. Când avem aceste modificări, se creează o suprasolicitare și intri în stres, chiar dacă ești în vacanță și mănânci alimente care creează inflamație. Există intoleranță genetică sau dobândită la gluten. Cea dobândită este cea mai frecventă. Cantitatea de gluten în alimentația noastră a crescut datorită modificărilor bobului de grâu. Creșterea și expunerea zilnică consumă sistemul enzimatic care ne desface toate alimentele pe care noi le consumăm. În momentul în care consum aceste enzime și îmi expun corpul la gluten și lactate sau zahăr, aceste alimente ajung proinflamatoare. Cel mai simplu: elimini glutenul din alimentație, 60 - 90 de zile. Sistemul enzimatic se reface și uită. Dacă ai reparat intestinul, ai corectat micribiomul intestinal, ai corectat sistemul tău enzimatic, la expunerea ta o dată la 2 - 3 zile, organismul tău nu va mai reacționa.